5 asja, mida blogimine on mulle õpetanud

Olen blogimisega tegelenud on-off mitu aastat ning kui täpsem olla, siis minu esimene postitus sai kirjutatud 2007. aastal. Selle ajaga on ajaveebi pidamine õpetanud mulle nii üht kui ka teist ning mõtlesin, et panen olulisema kirja.

  1. Blogspoti ja WordPressi haldamine. Hetkel hoian oma blogi WordPressis ning siin pesitsen viimased aasta… või natukene enamgi. Enne WordPressi asusin hoopis Blogspotis ning ajal, mil seda kasutasin, tundsin Blogspoti nagu oma kümmet sõrme. Kui küsite minult, et kumb meeldib rohkem, siis ma valin…Wordpressi.  Tõsi, et olen WPs olnud oluliselt vähem aastaid, kuid siiski tunnen end siin mugavamalt. Lisaks tänu blogindusele olen õppinud ka  WP põhiseid kodulehti haldama. Kusjuures, 50%  kõikidest kodulehekülgedest on ehitatud WP platvormile (18.01.2016,  Statistics for websites using CMS technologies).
  2. Koodi lugemine. Blogspotis olles mulle ei meeldinud nende poolt pakutavad kujundused ning seetõttu võtsin appi interneti ja leidsin endale enam-vähem sobiva. Nende uutega oli alati mingisugune jama, mis nõudis natukene koodi näppimist, enamasti HTMLi. Kord oli miskit liiga palju, miskit liiga vähe või hoopis ei töötanud mingisugune funktsioon. Ma ei ütleks, et see oskus katab ära baasteadmised, kuid kasuks on see tulnud nii eraelus kui ka tööl.
  3. Headerite tegemine. Praegune header/päis pole küll minu tehtud, kuid tegemises pole miskit keerukat. Selgeks tuleb saada mõned võtted ning siis katsetada. Olen suutnud teha ilusaid kujundusi kui ka tõelisi peletisi. Nagu ma juba ütlesin, siis tuleb lihtsalt katsetada.
  4. Probleemide lahendamine Google ja YouTube abiga. Aeg-ajalt tekkisid ikka mingisugused probleemid või oli juurde vaja õppida mõni oskus. Kuna olen alati olnud pigem üksinda nokitseja, siis õppisin väga kiiresti ära, et Google ja YouTube abiga saab enamik probleemidele lahenduse. Ja nende lahenduste leidmine võtab kaua aega…aga see on seda väärt! #uuedoskusedonkasulikudjaägedad
  5. Haters gonna hate. Oma kunagises blogis nimega Glavie sain palju kommentaare. Alati oli 2-3 inimest, kes mind lihtsalt ei sallinud. Ükskõik, mida ma kirjutasin, nad nokkisid. Algul proovisin neile olla meelejärgi ja mõtlesin, et probleem on äkki minus. Aga probleem ei olnud minus (v.a mõned grammatikavead), vaid neis. Seega kasvatasin paksu naha ja ei hoolinud.

Kuigi ma olen kapi (ehk avalikult ei tunnista, et mõned tema lood meeldivad) Taylor Swifti kuulaja, siis lõpetaksin postituse just tema hiti “Shake it Off” sõnadega:

And the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate
Baby, I’m just gonna shake, shake, shake, shake, shake
I shake it off, I shake it off

Arutelu